måndag 21 juli 2008

Magnus Uggla och rensad sittbrunn
Det blev totalt tre nätter i Motala. Mycke' rea! Hyfsat väder och bra flyt trots väntetid vid en trasig bro. En natt i Borensberg med en underbar kvällssol till middagen. Träffade en trevlig danska och hennes son. Vidare till Berg på fredag där vi stannade i lagunen innan Carl-Johans slusstrappa. Där på gräsplanen restes tält och scen vilket visade sig vara för lördagens show med Magnus Uggla och Håkan Hellström. Vi beslöt att stanna för att se och höra detta.

Vi hann också med lite båtvård. Speciellt en sak hade blivit lite eftersatt eftersom vi saknade en person ombord som är ansvarig för sittbrunnen, nämligen Cecilia. Förlåt Cecilia, men vi var faktiskt tvungna att göra en total rengöring av sittbrunnen. Inte för att det blev lika fint som när Cecilia gör det, men det blev i alla fall bättre än det var. Se bild före och efter!





Första nedslussning på lördag beräknades till ca 8.00 och det blev en tidig purrning. Lite duggregn först - men ack rätt snart blev det full regnställsmundering på - och när vi slussat ner alla sju slussarna blev det åska och skyfall. Vi lade till provisoriskt vid piren och fick i oss lite mackor och varmt te för att invänta eventuell väderförbättring, vilket det blev och vi gav oss ut på Roxen. Rätt behaglig tur med bara enstaka regnstänk.

Men vi kände oss lite för trötta för att fortsätta ända till Söderköping som vi tänkt först så vi bestämde oss för stopp i Norsholm. När vi passerade Billes krog stod där ett litet sällskap som vinkade så glatt. Inget konsigt egentligen för man vinkar väldigt mycket på folk längs kanalen. Men... hallå... det är ju Thore och Monica!! Thore sprang sen längs kajen och hittade en ledig plats och så fick vi trevligt besök i sittbrunnen med dem och deras goda vänner Anders och Biggan! Thore berättade sen att de stått där på restaurangen och tittat på båtarna som kom och sagt till sina vänner: Vi har vänner som har en sån båt och dom heter Tore och Monica... nämen... det är ju Tore och Monica! Ja världen är liten.


Här är en hälsning från Tore till våra vänner ombord på Helga II. "Scotland the Brave!"

Inga kommentarer: